0265 348 086 suseni@cjmures.ro

Despre festivalul cepei

O sărbătoare cu adevărat spirituală în cinstea roadelor pământului, una la care tradițiile, realizările comunității și desigur, ceapa, au fost vedetele zilei. Primirea se face cu sare și cu pită albă de către luierencele binecunoscute, păstrătoare ale tradițiilor.

In fiecare an, pe sfarsitul lunii August, Primaria si Consiliul Local Suseni, împreună cu Asociația de Dezvoltare Susenii Mureșului și cu susținerea Consiliului Județean Mureș organizeaza renumitul festival al cepei.

O sărbătoare cu adevărat spirituală în cinstea roadelor pământului, una la care tradițiile, realizările comunității și desigur, ceapa, au fost vedetele zilei. Primiți cu sare și cu pită albă de către luierencele binecunoscute păstrătoare ale tradițiilor, deschiderea a fost oficiată de către preoții ortodocși din satele Suseni și Luieriu, Dorin Moldovan și Răzvan Todoran, precum și, în spiritul unității și solidarității adeseori invocate de către primarul Mircea Mariș, de preotul reformat Dobos Lorand. Aceștia au reafirmat în fața asistenței că această comunitate este una creștină. ”Ce înseamnă de fapt să fii creștin?

Creștinătatea nu ține neapărat de biserica pe care o frecventezi, ci de iubirea pe care o areți față de aproapele tău. Ce vrem să se spună despre localnicii din Suseni și Luieriu? Că au ceapa bună, dar și sufletele”, au sintetizat preoții prezenți.

 

Festivalul cepei - Comuna Suseni